22 lutego 2018r. w Lubelskim Centrum Konferencyjnym odbędzie się konferencja dla pracodawców Say Good Day to everybody! – Jedzenie, a super efektywny pracownik.

Jedzenie, a efektywność

Związek między odżywianiem, a zdrowiem zdecydowanie wykracza poza kwestię sylwetki. Odpowiednia dieta nie tylko pomaga kontrolować wagę i obniżyć poziom cholesterolu, ale także poprawia koncentrację, umiejętności rozwiązywania problemów
i znacznie podnosi efektywność. Dlatego, tak istotne jest zadbanie o zbilansowane żywienie na co dzień – nie tylko w domu, ale także w miejscu pracy.

Rzeczywistość

Jak zatem odżywiają się polscy pracownicy? 63, 3% nie przestrzega zasady max. 3 godzin przerwy między posiłkami, 57,3% pije zbyt mało wody, 50,7% często po jedzeniu czuje się ospała, 34% je dania typu fast food*.

Pracodawca może pomóc swojemu zespołowi w podejmowaniu mądrych wyborów żywieniowych, jednocześnie podnosząc wydajność swojej firmy. Odpowiedzią są programy żywieniowe.

Przełomowe rozwiązanie

Dzięki połączeniu wieloletniego doświadczenie firmy Bon Appetit w żywieniu oraz wiedzy genetycznej i nutrignenomicznej ekspertów lubelskiego laboratorium Vitagenum powstał wyjątkowy program żywieniowy o nazwie GOOD DAY. To unikalne rozwiązanie, które pozwoli pracownikom zadbać o zdrowie, jednocześnie zwiększając ich codzienną efektywność w miejscu pracy.

Organizatorami wydarzenia są firmy Bon Appetit oraz laboratorium Vitagenum.